< Terug naar categorie

Verhuizen naar een geschikte senioren woning?

28 september 2016, 13:25 Gepubliceerd door

Gezondheid is de reden voor ongeveer een kwart van de huurders die verhuizen de reden. Wij wilden weten welke redenen er nog meer zijn voor senioren om te verhuizen naar een zogenaamde senior geschikte woning. Chantal de Wit deed daar onderzoek naar in het kader van haar studie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.

In de keuzethuis woning besteden wij ruim aandacht aan mogelijkheden om langer thuis te blijven wonen. Maar verhuizen is natuurlijk ook een optie. Wanneer kiezen mensen daar voor? Waarom doen ze het toch niet? Wat “dwingt” ze en wat belemmert ze?

Chantal ontdekte onder meer dat de jongere senior graag tussen mensen van alle leeftijden wonen. Een goede aanbeveling is om de samenwerking met wijk-/kernteams op te zetten op “noodgedwongen” situaties te vermijden. Ook het instellen van een “boodschappendienst” om mensen naar en van de voorzieningen te brengen is een goede aanbeveling. De Woonstichting heeft inmiddels in haar beleid opgenomen om meer senior geschikte woningen nabij voorzieningen te gaan maken.

Veel meer kunt u lezen in onderstaand rapport.

pdfVerhuizen naar een senior gelabelde woning.pdf

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>